Τα Λουτρα Ωραιας Ελενης, ο Παραθαλασσιος Τουριστικος Προορισμος

  • Παραλία Λουτρά Ωραίας Ελένης -Αλμυρή - Loutra Oreas Elenis Beach

Τα Λουτρα Ωραίας Ελένης είναι ένας όμορφος παραθαλάσσιος οικισμός του νομού Κορινθίας, νοτιοδυτικά της Αθήνας, που βρέχεται απο την θάλασσα Σαρωνικού κόλπου. Ο οικισμός απέχει 83 χλμ απο την Αθήνα (περίπου 1 ώρα οδικός) και είναι εύκολα προσβάσημος μεσω του παραλιακού δρόμου της Επιδαύρου. O οικισμός ανοίκει στον δήμο Κορίνθου, διαθέτει πλυθησμό περίπου 1000 μόνιμους κατοίκους ο οποίος πολλαπλασιάζεται κατα τους καλοκαιρινούς μήνες . Τα Λουτρα Ωραίας Ελένης οφείλουν το όνομά τους στις πηγές γλυκού νερού που υπάρχουν δίπλα στη θάλασσα, όπου πιστεύεται ότι έκανε τα μπάνια της η Ωραία Ελένη, η όμορφη βασίλισσα της Σπάρτης.

Τα Λουτρα Ελένης περιβάλλονται απο πανέμορφο φυσικό περιβαλλον, με δασώδη πευκόφυτα βουνά, και όμορφη καθαρή παραλία με βότσαλα που βρέχεται απο τα κρυστάλινα  θαλασσινα νερά του Σαρωνικού. Η περιοχή ειναι έντονα τουριστικά ανεπτυγμένη με πολλές εξοχικές κατοικίες και αποτελει διμοφιλής παραθεριστικός προορισμός κυρίως απο ντόπιους  αλλα και απο ξένους παραθεριστές. Τα Λουτρά Ελένης Διαθέτουν πληθώρα ευκολιών, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, beach bars, μίνι μαρκετ, καταστήματα, σουπερ μαρκετ, ξενοδοχεία, ΚΕΠ, ΑΤΜ, φαρμακεία, ζαχαροπλαστεία, bakeries κ.τ.λ.

Τα Λουτρά Ωραίας Ελένης απέχουν περίπου 13χλμ απο την Κορίνθο και κοσμοπολίτικο Λουτράκι. Το αρχαίο θέατρο της επιδαύρου απέχει περίπου 50χλμ.

Ο οικισμός εξυπηρετείτε με συχνά δρομολόγια γραμμής λεωφορείου που την συνδέει με την πόλη της Κορίνθου και άλλες κοντινές περιοχές. Ο προαστιακός κορίνθου βρίσκεται 10 λεπτά οδικός απο τον οικισμό των Λουτρών.

Περισσσότερες Πληροφορίες Σχετικά με τα Λουτρα Ωραίας Ελένης:
Wikipedia

Η Εταιρεία μας προσφέρει:

Προς Ενοικίαση στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Παραθαλάσσιες Εξοχικές Κατοικίες, σε Νεόδμητο διαμπέρές συγκρότημα μπροστα στην θάλασσα, Κορινθία, Σαρωνικός, σύνορα Αλμυρής